Esplac reivindica que el lleure és segur i imprescindible

Esplac reivindica que el lleure és segur i imprescindible

També es va manifestar la disconformitat amb el fet que la represa del lleure presencial només sigui pels infants d'Educació Infantil i Primària.

24.02.21

Temps de lectura: 3 minuts

El passat dissabte, 20 de febrer, es van realitzar més de 10 concentracions arreu de Catalunya organitzades pels Centres d'Esplai federats a Esplais Catalans (Esplac) amb l'objectiu de "reivindicar que l’esplai és segur i imprescindible". "Demanem que se’ns tingui en compte com un agent educatiu necessari per als infants i joves", deien des de l'entitat.  

Les manifestacions es van dur a terme sota el lema #Imprescindibles, essent la més nombrosa la de la Plaça Sant Jaume de Barcelona, que va aplegar al voltant de 200 persones. També es van convocar concentracions a les localitats d'El Vendrell, Tona, Folgueroles, Badalona, Terrassa, Sant Cugat i Vilafranca del Penedès.

 

Els esplais, educació de primera

Durant les manifestacions es va reivindicar que es prioritzés l’esplai a l’hora de decidir mesures sanitàries contra la Covid-19 i que es garantís que la seva tasca es podrà fer durant el que queda de curs escolar. També es va manifestar la disconformitat amb les noves mesures que permeten reobrir el lleure educatiu fins als 12 anys en grups de 6 infants, però que exclouen als adolescents i joves. 

A més, es va posar de manifest que l’educació en el lleure juga un paper molt important en l’acompanyament emocional dels infants i joves. "Els esplais d’Esplac treballem per garantir un espai on es puguin exercir els drets dels infants. S’educa en base uns valors i una socialització que ara, i sempre, són necessàries per garantir la salut mental dels infants i joves", apuntaven els organitzadors. 

Totes les concentracions es van desenvolupar amb normalitat i garantint les mesures sanitàries necessàries. Monitors i monitores, famílies, infants i joves van reivindicar amb cartells, pancartes i dibuixos la importància dels esplais. D'altra banda, a totes les manifestacions es va llegir el manifest d’Esplais Catalans, es van desenvolupar activitats a l’aire lliure amb els infants i joves i es van confeccionar pancartes, cartells i dibuixos amb guix al terra que reivindicaven la tornada dels esplais de forma segura. A les concentracions d’algunes ciutats, també s’hi van afegir altres entitats de l’associacionisme educatiu. 

ETIQUETES

Joves Infància Esplai

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: