Un estiu diferent, el nou especial d'estris.cat

Un estiu diferent, el nou especial d'estris.cat

La secció recull articles per ajudar en la preparació de les activitats d'estiu 2020

05.06.20

Temps de lectura: 3 minuts

El portal digital estris.cat publica un nou especial sobre adaptar les activitats d'estiu a les noves mesures, aprovades a causa de la crisi de la Covid-19. Aquest és un recull d'articles de diversos experts i expertes que aporten recursos, reflexions i indicacions útils per afrontar-se a aquesta nova situació, que d'entrada ha presentat dubtes i incògnites a molts equips educatius.  

La normativa publicada per la Generalitat ha obligat a replantejar les colònies, casals o campaments tal com els coneixíem i pensar en noves maneres de seguir educant els infants i joves en activitats d'educació en el lleure. Els articles de l'especial tracten diverses temàtiques per acompanyar els caps i monitors/es tant en la preparació com en l'execució de les activitats. En concret els articles són: 

Llavors què fem? Anul·lem les activitats d'estiu? de Joan Morte. Ens explica per què tirar endavant l'activitat d'estiu del centre és la millor opció.    

Desxifrant el marc normatiu sobre les activitats d'estiu del 2020, de Mar Carreté. Un breu resum de la normativa sobre activitats d'estiu publicada per la Generalitat. 

- El dol i la por després del coronavirus, de Pere Muñoz. Claus per treballar el sentiment de pèrdua, que tant infants com joves han viscut durant els darrers mesos. 

Com es fa això de replantejar l'activitat d'estiu, de Santi Amores. Consells i indicacions per modificar les colònies, casals o campaments segons les mesures acordades. 

Moments de complexitat emocional com a oportunitat d’aprenentatge, d'Oriol Julià. Ens explica què haurem de tenir en compte emocionalment els monitors i monitores durant l'activitat d'estiu. 

Adaptem el quotidià i les mesures d'higiene, de Txell Cots. Un article que reflexiona sobre canvis en la cura de l'higiene i la neteja d'espais, entre d'altres. 

Què ha significat el confinament pels infants més vulnerables? de Cristina López. Ens explica com ha viscut l'acompanyament de famílies i infants en situació de vulnerabilitat durant aquests mesos de confinament. 

Valors espirituals en temps de COVID, de Clara Seguí. Reflexiona sobre valors que han despuntat col·lectivament (nivell infants) i ens proposa alguns recursos per treballar-los en grup durant les activitats d'estiu. 

Treballem amb la creativitat, de Santi Amores. Un article que ens recorda la importància de ser creatius alhora de tirar endavant les nostres activitats d'estiu.

ETIQUETES

Covid-19 Estiu

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: